Annons:
Etiketttips-råd
Läst 6141 ggr
Valkyrija
2015-04-17 17:49

6 sätt att skaffa vänner

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Efter en lång tids depression har jag stött bort mer eller mindre alla människor som fanns omkring mig. Att stöta bort folk när man mår psykiskt dåligt är vanligt även om man kanske egentligen inte alls vill vara själv. Jag talar nog inte bara för mig själv när jag säger hur otroligt ledsen jag är över det faktum att jag nästan inte har några vänner alls men när någon faktiskt vill träffa mig orkar jag inte och kommer på ursäkter till varför jag inte kan.

1. Ta kontakt med någon gammal vän via Facebook.

Det kan kännas dumt, jag vet. Det är flera gånger jag testat att ta kontakt med gamla vänner men som inte alls har intresset att ta upp våran relation igen då de har sitt liv med sina vänner, jobb, studier eller liknande men man kan ju inte lyckas utan att försöka, eller hur? Skriv till någon gammal vän eller bekant och kolla läget. Fråga sedan om personen har lust att träffas på en fika, komma över på middag eller något annat du tror att ni båda skulle uppskatta.

2. Gå ut.

Du kommer aldrig träffa någon genom att gömma dig i ditt rum, sitta vid datorn eller ligga framför TVn. Ge dig ut och se dig omkring. Gå till biblioteket, sätt dig på något café, gå till ställen du inte besökt ännu. Vidga dina vyer!

3. Sätt upp rimliga mål.

Okej, nu har du tagit dig ut till biblioteket, gymmet, caféet eller varthän du nu lyckats ta dig. Sätt upp ett mål. Idag ska jag prata med en person här. Det kan vara vad som helst. En kommentar om det fina vädret och om hur otroligt skönt det är att våren snart är här. Fråga någon som verkar känna till gymmet hur den där maskinen fungerar(även om du kanske egentligen skulle kunna lista ut det själv), fråga personen bredvid dig på biblioteket om den har någon bra bok att rekommendera. Vad som helst!

4. Skaffa dig en hobby.

Det bästa sättet att träffa folk är att börja i någon form av aktivitet. Då är det ganska svårt att komma undan att träffa människor och speciellt folk med samma intresse! Skaffa dig ett gymkort, gå en kurs i något ämne du är intresserad utav, engagera dig i det lokala katthemmet… Ja det finns ju hur mycket som helst!

5. Utmana dig själv.

Det är svårt, jag vet, men det är nödvändigt. Säg inte nej. Va inte rädd. Vill du hitta på något med Greta som du inte träffat på 5 år så GÖR det. Låt inte dina rädslor eller tankar hindra dig från att göra något du egentligen vill göra och detta gäller allt. 

6. Internet funkar också!

Forum, facebook och andra sajter är faktiskt väldigt bra ställen att träffa vänner på också! Visst kanske det kan vara lite knepigt att hitta folk i närområdet, speciellt om du bor i en liten by mitt ute i ingen stans, men brevvänner, mailvänner osv är ju alltid något! Jag gick in på en Köp & Säljgrupp på facebook och skrev att jag var relativt nyinflyttad och sökte vänner. Det var uppskattat av alla och folk önskade mig lycka till. Det var inte så himla många som skrev men det var faktiskt 2 och här var jag dum nog och inte följde punkt 5. här ovan… Jag blev rädd och jag träffade inte någon utav dem.

Slutligen. 

Låt inte dina tankar och rädslor sätta stopp för dig. Ta chanserna du får. Va inte rädd för att leva för det kommer dröja ett himla tag innan du gör det igen! 

Lycka till!

Vänligen, sajtvärden Taralii ❤️

🌺 - Travhästen söker medisar! - BlommaSajtvärd för Nyhedendom, Stenar, Socialt stöd och Travhästen.
**Medis på Huskatter och Råttor

Annons:
SannaNolte
2015-04-26 10:44
#1

mycket bra råd ! . ❤️

Medis på Socialt stöd iFokus . ☀️

Denna kommentar har tagits bort.
Valkyrija
2015-04-27 21:14
#3

Kram på er!

Vänligen, sajtvärden Taralii ❤️

🌺 - Travhästen söker medisar! - BlommaSajtvärd för Nyhedendom, Stenar, Socialt stöd och Travhästen.
**Medis på Huskatter och Råttor

Denna kommentar har tagits bort.
[scrappy]
2015-05-01 23:03
#5

Bra tips, jag skulle behöva följa varenda punkt.

Jess89
2015-05-08 16:28
#6

Mycket bra tips.

Vänliga hälsningar Jessica
medarbetare på socialt stöd & Anhöriga

Annons:
bettan1967
2015-05-11 15:28
#7

Känner igen detta.. bloggar i mellan åt när jag inte orkar så mycket 🤪


Elisabeth

Garnnystanet
2015-10-07 19:41
#8

Inte så lätt med npf-diagnos.

____

Medarbetare på Autism.

[Garntroll]
2015-10-07 20:11
#9

Det är inte lätt även om man inte har NPF - diagnos. Själv har jag asperger och jag försöker ändå.

Aleya
2015-10-10 17:06
#10

Bra tips. 🙂
Jag kör på att hitta nya hobbys och kombinera nytta med nöje. 🙂

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Upp till toppen
Annons: