Undersökningar & frågor

Hur ser ni på hemlösa?

2015-09-07 14:08 #0 av: [gurkan88]

Jag jobbar med hemlösa och missbrukare.
Kul att få veta hur andra ser på dessa människor som är socialt utsatta och som många är akut hemlösa.

Hur är din syn på dessa människor? Går det att hjälpa de som hamnat snett?
Har du hjälpt hemlösa någongång, mat, pengar m.m?

Anmäl
2015-09-07 14:30 #1 av: Inkanyezi

Andreas, om du hänger kvar här och inte vill att dina kontaktuppgifter ska finnas på sajten, bör du gå in och redigera ditt andra inlägg och ta bort dem. Efter att en timme har gått kan bara medarbetare och sajtvärd göra det.

Anmäl
2015-09-07 14:33 #2 av: Haku

jag ser hemlösa människor som vilken människa som helst annars förutom att dem är just hemlösa. Med rätt hjälp tror jag dem flesta människor kan förbättras och förändras, jag har hjälpt hemlösa med att ge mat och dryck osv

Anmäl
2015-09-07 19:45 #3 av: Linnea1986

Vill gärna se hemlösa som vilka människor som helst, man kan tyvärr inte det. Har varit med om att hemlösa i sin desperation av pengar tar tag i mig och nästan kräver att jag ska ge dom. Är ung och blir mycket skrämd utav sådant. Självklart gör ju inte alla sådant men väljer ändå att ta omvägar runt hemlösa....för att vara på den säkra sidan :(

Anmäl
2015-09-07 20:15 #4 av: [gurkan88]

Förstår det.

Tråkigt att du fått den bilden.
Men förstår att folk går runt dom idag. Idag syns mest EU och Icke EU medborgare på våra gator. Och många går runt dom och har svårt att titta på dom.
Den andra gruppen bestående av svensktalande syns inte alls lika mycket idag som de gjorde förr.
Båda grupperna är i behopv av hjälp. Du behöver inte säga vilken av grupperna det gäller.
men många är rädda för hemlösa. Man tittar snett på dom, osv.
tråkigt. För det är väldigt trevliga människor, men som är desperat efter hjälp.

Anmäl
2015-09-07 20:36 #5 av: SannaNolte

Jag ser dom som människor fulla med lärdom! Dom lär oss "vanliga" människor hur snett livet kan gå om man har riktig otur... det kan ju vara vad som helst som kan ha hänt. Jag har haft min sambos mamma som inneboende då hon blev hemlös. Hon blev utförsäkrad av FK och vräkt från sitt hus som hon hyrde. Hon fick bo hos oss tills vi hade fixat en lägenhet åt henne. Det kan hända vem som helst känns det som. 

Medis på Socialt stöd iFokus . Sol

Anmäl
2015-09-07 21:16 #6 av: [gurkan88]

Absolut.
En jag har att göra med är f.d polis. Skilsmässa som utlöste att han blev hemlös.
Ekonom och civilingenjör är två andra.
Små saker som kan utlösa att man blir hemlös.
Jag var hemlös i 3 år. Hade det gott ställt innan och jobbade som ordningsvakt, bra socialt liv. Men mycket hände som gick snett..

Anmäl
2015-10-07 18:49 #7 av: [Garntroll]

Jag anser att det är skandal att det finns. Det borde inte finnas hemlösa i ett modernt samhälle.  Och missbruksvården är under all kritik. Framför allt är den sk eftervården undermålig. I vissa fall finns det ingen uppbackning när de kommer hem efter behandlingen. ursäkta uttrycket men det är för djävligt.

Anmäl
2015-10-12 00:11 #8 av: Tourette_Mannen

Hitresta uteliggare har ingen sympati för. Svenska uteliggare kan jag dock känna sympati för, speciellt om dom har psykiska problem. Missbrukare har jag ingen större sympati för dock.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.