Psykisk ohälsa

Orkar inte leva :(

2015-10-08 15:56 #0 av: Anonym

Hej!

Har varit deprimerad under ca 1 och ett halv till 2 år, alltså jag är deppig mer eller mindre varje dag, jag klistrar på ett fake leende för att andra ska tro att jag mår bra för att jag vill inte vara till besvär av olika själ.

Jag har haft ångest i ca 1 år nu och det är inte heller kul. Tror också jag har social fobi då jag är sjukt blyg osv (Alla symptom på det stämmer in på mig). Jag vågar inte prata med andra om mina känslor för jag vet inte vem jag kan lita på, för jag vill inte att mina föräldrar ska få veta hur jag mår egentligen, för då tar det hus i helvete, då skulle jag aldrig få göra något själv! Jag skulle inte få gå ut med kompisar för dom skulle vara rädd för att jag skulle ta livet av mig, då jag har haft självmordstankar i över 6 månader.

Jag har börjat svälta mig själv och går ner 0,5-1 kg i veckan :/  Har en sjukdom också som heter psoriasis artrit, min kropp värker, den blir trött, jag får sår på kroppen. Jag orkar inte med allt detta :( (Är 13 år)

Jag litar inte på så många människor, det finns två personer på skolan som jag litar på såpass, min ena mentor och en lärare. Jag ser dock inte mentorn så mycket utan ser mest läraren. Han har frågat mig varför jag inte äter och hur jag mår osv. Jag säger ju aldrig sanningen för att jag inte vågar eller vill vara till besvär. Eftersom jag får ångest innan vi ska gå på mat och det så har han erbjudit sig att hämta mat till mig och att jag får sitta någon annanstans och äta, eller att jag sitter med t.ex två lärare i matsalen, vi är ca 100-200 elever samtidigt i matsalen.

Anmäl
2015-10-08 16:04 #1 av: Nirvana_Ophelia

Du måste sluta ljuga och säga sanningen om hur du mår, eftersom ångest och social fobi och annat kan botas. Ljug inte. Ta all hjälp du får.  All hjälp.

Gå till BUP och prata med någon där som kan ge dig råd och styrka, du ska inte behöva ta det här själv. Ta stöd o hjälp av en  kurator, right now.

Gå till BUP.

Anmäl
2015-10-08 16:09 #2 av: Valkyrija

Usch jag har varit i din situation och vet hur det känns. Min räddning var mina psykologkontaker. Du kan ju alltid vända dig till skolans kurator och skolsköterskan. De har dessutom tystnadsplikt :) Det är jätteviktigt att prata om sina problem. Om det känns lättast att prata med mentorn och läraren så börja där. Huvudsaken är att du lättar på hjärtat. Du kan pma mig också om du vill :)

Kram på dig ♡

Blomma - Travhästen söker medisar! - Blomma
Sajtvärd för NyhedendomStenarSocialt stöd och Travhästen.
Medis på Huskatter och Råttor

Anmäl
2015-10-08 16:25 #3 av: [Ruffsetuss]

Prata med dina föräldrarollen någon annan vuxen om hur du mår , en släkting till mig var i samma situation när hen var i din ålder . Hen pratade med en vuxen o fick hjälp att komma till en ätstörningsklinik där de hjälpte hen . Idag mår hen bra o har flyttat hemifrån .

Anmäl
2015-10-08 20:11 #4 av: SannaNolte

Säger som de andra , försök ta mod till dig och berätta för dina föräldrar hur det ligger till , eller någon annan samtalskontakt som kan hjälpa dig att få den hjälpen och stödet som du verkligen behöver . Hjärta

Medis på Socialt stöd iFokus . Sol

Anmäl
2015-10-10 09:03 #5 av: Nirvana_Ophelia

Håller med de andra. Sök hjälp.

Anmäl
2015-10-10 12:03 #6 av: [Garntroll]

Skolsköterskan eller skolkuratorn borde kunna hjälpa dig. Och de kan inte säga något till dina föräldrar för de ha tystnadsplikt.

Anmäl
2015-11-20 16:29 #7 av: Anonym

Hej igen!

För någon vecka sedan fick mentorn reda på hur jag mådde. Var inte alls kul, men nu när jag smält allt som vi pratade om då så känns det mer som en trygghet. Men vågar ändå inte berätta för henne hur det är vissa dagar.

Så har självmordstankarna blivit värre, har verkligen börjat överväga att ta mitt liv, jag orkar inte leva i denna värld mer. Jag ser mig själv varje natt när jag skär halsen av mig och det sprutar blod. Brukar alltid vakna till då :/ 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.