Jobbiga känslor

Vad ska vi göra?!

2015-10-20 13:03 #0 av: Anonym

Vi har massa strul med myndigheter osv för att få pengar.
Vi vet inte hur vi ska göra.Kommer inte ha råd att bo kvar, och flyttar vi är vi tvunga att gå isär :( Och det vill jag verkligen inte! Har ingenstanns att bo i så fall :/ Och soc hjälper ingenting.

*förtvivlad*

Anmäl
2015-10-20 13:11 #1 av: vallhund

Hur har du tänkt dig att kunna få hjälp utifrån den knapphändiga informationen?

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2015-10-20 13:19 #2 av: Anonym

#1 Vad mer ska jag säga? 

Anmäl
2015-10-20 13:40 #3 av: vallhund

#2 Beror på vad du vill ha hjälp med, vi lär inte kunna trolla fram gratis boende eller uppehåll med knäna åt er.

Har ni kontakt med skol/arbetshälsovården? AF? Ungdomsmottagningen? Hur anser soc att ni skall kunna försörja er själva?

+ Ex antal andra parametrar som behövs för att ens börja formulera ett svar som kan vara till hjälp.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2015-10-20 14:01 #4 av: Anonym

#3 Soc kollar 3 månader tillbaka och de anser att vi ska klara oss 1-2 månader framåt till. 
Inte sagt något om gratis boende osv? Hur kom det med in i bilden? Frågade bara vad du tyckte att jag mer skulle berätta, då jag inte vet vad du/ni anser är mer relevant eller inte. 

Alla har inte lika lätt att formulera sig eller veta vad andra "vill" ha med ect.

Vet inte hur vi ska göra får att få in pengar, och kunna bo kvar eller ens kunna bo tillsammans. Dock ingenstanns att ta vägen, bo på gatan om det inte fixar sig med någon inkomst. 

AF är det som strulat till det. De sa en sak men så stämde inte det därav inga pengar.  (personen på AF var stensäker på att det var si och så, personen vill nu inte ta sitt ansvar för att ha felinformerat, nej ingenting som man kan kolla upp på nätet om det stämmer eller ej).

Anmäl
2015-10-20 14:07 #5 av: vallhund

Tillbaka på ruta 0 m.a.o.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2015-10-20 14:13 #6 av: Anonym

#5 Tillbaka på ruta 0?

Anmäl
2015-10-21 00:04 #7 av: [LoveUnite]1

Se till att handläggaren på AF rättar till felet.
Be dem prata med dem på soc, alternativt be om en annan som kan kolla vad felet var på AF så kanske ni kan få en ny handläggare som sedan förklarar för soc.

Försök hitta arbete?
Finns alltid jobb, kanske inte det roligaste jobben men är det gatan eller ett skit jobb... vad är de andra alternativen?

Säljare sökes alltid, marknadsundersökare, städ jobb, vården är det stor brist inom.

Anmäl
2015-10-21 10:12 #8 av: Anonym

#7 Det kan han inte göra, gjort är gjort. Och handläggaren säger att den inte gjort fel.Men den gav fel info osv vilken ledde till avstängning en period på alfakassan.

Soc får vi inte söka nu, inte förrän om 1-2 månader. 
Han kan inte jobba med vad som helst, därav special på AF (han har papper på det från VC bland annat) och jag är sjukskriven. Han har sökt alla jobb han kan.

Anmäl
2015-10-21 14:53 #9 av: [LoveUnite]1

Men om handläggaren har gett fel information så får de se till att rätta till det.

Har själv haft handläggare på AF som meddelat fel osv till min a-kassa och då får jag helt enkelt diskutera detta med akassan och handläggaren och sedan lösa det.

Har varit krångligt men alltid fungerat.
Kommer pengarna senare så får man kontakta hyresvärd osv för att tala om hyran/räkningarna kommer lite senare pga strul osv.

Men eftersom af handläggaren säger han inte gjort fel så har han väl inte gjort fel...
Men om den handläggaren inte vill erkänna sitt misstag får ni be en annan på AF att kolla in på vad som har hänt och sedan får ni diskutera om hur det kan lösas.

Anmäl
2015-10-21 15:29 #10 av: Anonym

#9 Han har redan tjafsat med dem över 1 månad kring det, de anser att de har rätt grunder till att stänga av honom si och så länge. Så tro mig, han har redan försökt få fram det massvis med gånger. 
Kommer dröja en månad innan han får pengar,och mig vet jag inte än.

Han har gjort fel. Han sa att min sambo kunde göra si och så, hade skrivit avtal mm och att det var godkänd grund för att få från alfakassan, men enligt alfakassan är det inte tillräcklig grund osv.

De säger att gjort är gjort och går inte att ändra på. Han har kämpat över 1 månad nu, utan framgång. Handläggare kan inte säga en sak och så är det inte så, det måste de ju kolla upp innan.

Anmäl
2015-10-21 15:38 #11 av: Maria

#10 Men jag förstår inte riktigt...

Har ni skriftligt avtal på ärendet så måste det väl gå att ordna?

/Maria

 

Anmäl
2015-10-21 15:39 #12 av: Anonym

#11 Han hade skriftligt på en grej han hade i somras via AF, att han kunde avbryta om det krävdes, men enligt alfakassan fick han inte göra det och därför blivit avstängd. De har fått in alla papper på avtalet och även nr till personen som beslutade om det. 

Anmäl
2015-10-21 15:40 #13 av: Maria

Det låter ju skumt.

/Maria

 

Anmäl
2015-10-21 15:57 #14 av: Anonym

#13 Ja vi fattar ingenting. Alfakassan anser att han itne hade tillräcklig grund för att avbryta .

Anmäl
2015-10-21 16:44 #15 av: [LoveUnite]1

Jo på det viset kan de vara känsligt.

Tyvärr har jag även erfarenhet att AF ljuger mycket på sina fula sätt.

De kan säga att det är okej att avbryta pga olika grejer, men de talar inte om att man inte får ersättning pga det.

Vet flera som blivit lurade på det viset.
Alltså det är okej att avbryta en praktik eller jobb, utbildning etc för AF men det betyder inte att det är ok för FK eller A-kassan (där man får pengarna) men det talar de minsann inte om.

Hände mig en gång, allra första gången som 19 åring när jag skulle skriva in mig, de sa en grej till mig på AF och jag följde det till pricka men samma sak gällde inte för a-kassan så jag fick ingen akassa alls pga detta, som tur var skulle jag resa iväg 2 månader senare och jag bodde hemma.

Men sedan den gången litar jag INTE på vad AF säger och jag dubbel kollar alltid med a-kassan och FK samt andra människor på AF så allt stämmer.

Jag har haft strul även efter men eftersom jag är medveten hur AF lurar människor så kollar jag alltid runt, ringer osv. Viktigast är att få bekräftat från där man får pengar vad som gäller. AF är egentligen den sista man ska lyssna på.

Men det har som sagt löst sig för min del nu den senaste tiden just för jag blev lurad som 19 åring på mkt pengar. Den tönten som lurade mig jobbar ännu kvar på AF och jag vägrar gå till honom, en gång fick jag honom och jag krävde att få prata med en annan.

Haha! De är så tröga på AF, tror de anställer folk utan IQ där.

Anmäl
2015-10-21 16:49 #16 av: TjockaBerta

Tyvärr kan handläggare säga precis vad som helst utan att behöva ta ansvar för det. Man måste själv ta reda på vad som gäller.

Och nej, det räcker inte med att fråga en handläggare.

Anmäl
2015-10-21 17:09 #17 av: Anonym

#16 Detta kunde han inte få info om innan då han inte visste att ha skulle få Alfa utan trdde han skulle fortsätta från FK. Och alfakassan har sagt olika till honom nu i efterhand också varje gång han ringt.

Egentligen ska det räcka att fråga en handläggare, man ska inte behöva jaga runt. De ska ge samma information och ha samma kunskaper kring det innan de ger ut någon info. Drabbar inte dom men drabbar de som de felinformerat

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.