Ensamhet

Känner människor sig dumma eller?

2018-06-09 19:26 #0 av: Anonym

Min sambo har problem med att de flesta människor drar sig undan efter att ha känt honom i 6-9 månader.

Vi har en teori om att det kan vara för hans höga IQ, både han och jag har hög IQ och även jag upplever liknande problem fast inte i samma utsträckning (men då har jag mycket lägre IQ än vad han har).

Han har nämligen märkt att folk tar illa vid sig när han hjälper dom och löser problem direkt som dom har arbetat med länge (ibland timmar). När han däremot låtsas vara dum i ca 5 minuter och sedan "råkar komma på" hur man gör så tar dom inte alls lika illa vid sig. 

Många verkar även avis på att han kan så mycket och lär sig saker snabbt.

Han vill ju inte heller sluta hjälpa folk, han vill ju väl men han vill ju inte heller att folk ska ogilla honom bara för att han är smartare.

Om ni undrar varför jag skriver anonymt så är det lite samma anledning, jag vill inte att folk ska ta illa upp bara för att jag av en slump är smartare än iallafall 90% av alla andra, jag vet ju att IQ inte är allt och att det till och med kan vara negativt men många verkar tro att bara för att man har hög IQ så anser man sig bättre än andra (vilket jag inte alls anser, alla har sina styrkor och svagheter, jag tex är kass motoriskt men kan lösa ekvationer utan att tänka).

Det är inte så att han skryter eller så heller, han är tvärtom väldigt ödmjuk och försöker ofta dölja att han är så bra på "allt"

Kan det verkligen vara så att folk tar illa upp och drar sig bort bara för att han löser problem snabbare och folk känner sig dumma? Är folk verkligen så småaktiga?

Anmäl
2018-06-09 19:29 #1 av: Zachis

http://illvet.se/manniskan/dumma-manniskor-tror-att-de-ar-smarta

https://www.saveyourinternet.eu/

jag är FD Zachapacka

Anmäl
2018-06-09 19:34 #2 av: Anonym

Jag vet inte om det är tänkt som en pik (tror inte det) men vi har gjort riktiga tester som visar att vi tyvärr ligger högt i IQ.

Men det i #1 Skulle ju på ett sätt förklara att folk blir extra sur när han kommer på lösningar direkt när dom hållit på i timmar

Anmäl
2018-06-09 19:38 #3 av: Calcifer

Nåja, din rubrik var väl mindre snällt skriven. Det behöver inte alls ha att göra med att folk känner sig "dumma" bara för att någon med högt IQ umgås med dem. Jag har också högt IQ och jag har aldrig stött på en enda kotte som känt sig dum runt mig. Även fast jag ibland också kan komma med lösningar på problem de grunnat över länge. Så ligger kanske snarare i attityden eller hur man gör det, än ATT man gör det.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2018-06-09 19:45 #4 av: Anonym

Ibland vinner en rubrik på att vara lite ovanlig då den uppmärksammas på ett annat sätt. Dessutom så har man ett begränsat antal tecken som även det försvårar det hela (särskilt om man vill hålla sig till det antal tecken som innebär att rubriken inte kortas av under nya inlägg).

Han är som sagt väldigt ödmjuk i sitt sätt

Anmäl
2018-06-09 19:53 #5 av: Calcifer

Mja, det gör väl inte direkt att folk som läser det tolkar det på rätt sätt om man med flit ger fel rubrik? Jag läser både inlägg och rubrik innan jag reagerar i en tråd, så är något av det missvisande får det stå för den som skapat dem.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2018-06-09 19:58 #6 av: Anonym

Fast det är ju inte fel i rubriken, summan av inlägg #0 är ju om människor känner sig dumma och det är därför dom drar sig bort från honom 

Anmäl
2018-06-09 20:07 #7 av: Calcifer

Och det låter i mina öron inte direkt ödmjukt.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2018-06-09 20:18 #8 av: Anonym

#7 det är ju inte han som skriver inläggen så det går ju inte att avgöra om han är ödmjuk eller inte av skrivsättet.

Anmäl
2018-06-09 20:19 #9 av: Zachis

#8 det jag tror #7 vill säga är att rubriken i sig inte är särskilt ödmjuk

https://www.saveyourinternet.eu/

jag är FD Zachapacka

Anmäl
2018-06-09 20:34 #10 av: Milkshake

#0 Människor med högt IQ är ofta lite sämre med det sociala, som att läsa av kroppsspråk, tonläge, osv. Det  gäller även de vibbar de själva ger ut, det kan nog vara så att han/ni har en annan uppfattning på vad ödmjukhet är än vad som är normen i samhället.

Jag tror att det bästa är att acceptera att ni kanske inte inser vilka signaler ni sänder ut, och att om ni märker att folk drar sig undan  så var öppna med att ni enbart menar väl men att det kanske uttrycks klumpigt ibland.

Anmäl
2018-06-09 20:39 #11 av: Anonym

#9 det känns däremot inte så relevant

#10 att han är ödmjuk har jag bedömt av min och andras uppfattning av hans uppträdande, inte hans egna uppfattning.

Anmäl
2018-06-09 20:46 #12 av: Calcifer

Nåja, nu är det dock relevant eftersom det kopplas ihop med texten och du som skrivit den säger också att detta är något som verkar drabba dig med.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2018-06-09 20:50 #13 av: Anonym

#12 för att kunna vara anonym skriver jag medvetet annorlunda än vad jag annars gör, bland annat mer aggressivt.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.